Bevalbad huren

Veel vrouwen kiezen ervoor te bevallen in een bad vanwege een aantal voordelen ten opzichte van een bevalling op het droge. Door het water voelen vrouwen zich ondersteunt en kunnen ze de sterker wordende weeën gemakkelijker opvangen. In water kun je heel gemakkelijk verschillende houdingen aannemen en kun je doordat je bijna gewichtloos bent in water, dit gemakkelijker volhouden.  Een bad is tevens een ideale manier om tot rust te komen in het warme water. Bevallen in water heeft veel positieve invloeden voor de vrouw maar ook voor het kind.

Er is een optie om bij mij een bevalbad te huren. Daarbij kun je kiezen om hem. Voor 5 weken te huren, maar meer of minder is ook mogelijk. 

Meestal huur je het bad vanaf 37 weken tot 42 weken

Een bevalbad huren voor 5 weken:  150 euro

 

inclusief:
• 10 meter afvoerslang grijs/oranje 12x16 mm met basis koppeling en Bredere 10 meter  vulslang doorzichtig 18x24 mm met sluitring
• Een uitgebreide set kraankoppelingen (5 stuks)
• Een elektrische dompelpomp 1500 l/h
• Een elektrische luchtpomp om het bad met lucht te vullen maar ook om de lucht uit het bad
te pompen zodat u deze goed, plat kunt opvouwen
• Een prof. badthermometer 

• Een groot schepnetje en bevalbad hoes (deze niet retour tenzij ongebruikt

•Uitgebreide handleiding, schoonmaak- en infectie handleiding

Bij het huren van het bevalbad is het nodig om een persoonlijke Hygiënische badhoes erbij te nemen. Deze krijg je van mij en kost 30 euro. Hij zit  al. In de prijs inclusief de huur van het bad. Deze hoes is bedoeld om de hygiëne te waarborgen. en het is voor de zwangere ook prettig om in een nieuwe hoes te kunnen bevallen.

Mocht je het bad toch niet gebruikt hebben dan kun je de hoes (ongebruikt) in de verpakking retour geven en krijg je het bedrag van 30 euro weer terug.

 

Enkele voordelen van bevallen in water;

 

  • Bij een bad bevalling kan het kindje na de zware tocht door het geboorte kanaal eerst geleidelijk in het warme water rustig bijkomen en meteen kennis maken via de huid op huid contact met zijn moeder voordat het in aanraking komt met de  koude lucht. Het komt dan ook vaak voor dat sommige kindjes door de zachte landing het nog niet helemaal realiseren dat zij al in de wijde wereld terecht zijn gekomen en kunnen zo rustig bijkomen.
  • Een warm bad is de ideale manier om je heerlijk te kunnen ontspannen. Je kunt in water gemakkelijk elke houding aannemen en  zachtjes bewegen of wiegen. Doordat je lichaam zich optimaal ontspant verbeterd dit ook de zuurstofvoorziening voor de baby tijdens de bevalling. Door ontspanning produceert je lichaam endorfine, een natuurlijke pijnstiller.
  • Doordat je als het ware door het water gedragen wordt is het gemakkelijker een verticale, gunstige houding aan te nemen voor de uitdrijvingsfase en gemakkelijk om van houding te wisselen.
  • Bij een bad bevalling verloopt de ontsluitingsfase meestal sneller door dat het lichaam en daarmee de baarmoedermond ontspannen is.. 
  • De laatste fase, de uitdrijving fase gebeurt meestal geleidelijker in het water. Hierdoor kan de vagina en het perineum langzaam aan worden opgerekt en wordt de kans op inscheuren of een 'knip' kleiner. De huid wordt namelijk ook soepeler door het water.
  • Het warme water heeft een verzachtend vermogen voor de geest. Vrouwen kunnen in het warme water weeën meestal beter kan verdragen en hebben minder last van vermoeidheid.