Over mij

 

 

Mijn naam is Laura Lammerts van Bueren - Olsen en ik ben gekwalificeerd HypnoBirthing ® docent, the Mongan method.  Ik woon samen met mijn man en zoontje (7) en dochter ( 6 maanden) in het mooie Zutphen.

Mijn grote passie voor zwangerschap en baby's kwam pas op het moment dat ik zelf zwanger werd. Je transformatie tot moeder doet iets met je lichaam maar nog veel meer met je geest. Toen ik zwanger was bedacht ik dat het mijn beurt was om een bevallingscursus uit te kiezen. Na veel boeken te hebben gelezen besloot ik dat HypnoBirthing wel iets leek dat mij zou kunnen helpen. In het begin was ik erg sceptisch, de benaming klonk namelijk iets zweverig maar ik had tegelijkertijd ook geen behoefte aan een standaard puf klas. Tot mijn verbazing was het een hele praktische,  fysiologische cursus waarmee ik veel nieuwe inzichten en informatie kreeg. Iedereen had ook tijdens de cursus ook een ; 'ah, maar dat klinkt eigenlijk heel logisch!' momentje.

Nadat mijn eigen kind met behulp van mijn nieuwe kennis in HypnoBirthing geboren werd bedacht ik dat ik graag ook iets wilde betekenen op het gebied van zwangerschap. Ik had Grafisch vormgeven en Archeologie gestudeerd, dus dit was iets totaal nieuws.  Maar ik was altijd al geïnteresseerd in de oorsprong van alles; Hoe deden ze dit vroeger? 

Marie Mongan de oprichter van HypnoBirthing schrijft in haar boek; 'My dream is that every woman, everywhere, will know the joy of a truly safe, comfortable, and satisfying birthing for herself and her baby.”  En natuurlijk wens en wil ik dat ook! 

Ik heb, samen met mijn Noorse man, een aantal jaar in Noorwegen gewoond. Daar groeide mijn passie voor zwangerschapsbegeleiding nog meer. Op dat moment werd het mij helder dat het Nederlandse verloskundige systeem echt iets moois en unieks is. Vrouwen in Noorwegen hadden veel minder tot geen opties in de keuzes waar en hoe ze konden bevallen. Moesten uren reizen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Kregen een standaard keizersnede omdat er in het ziekenhuis geen gekwalificeerd personeel was voor stuitbevallingen of andere medische bevallingen of moesten een extreem lange reis maken naar een ziekenhuis waar dit wel mogelijk was. Ook Kregen ze geen vaste verloskundige aangeboden en waren er geen keuzes in voorbereidingscursussen.Het werd mij steeds meer duidelijk hoe weinig vrouwen wereldwijd eigenlijk hun eigen lichaam begrijpen of durven volgen maar ook hun keuzes niet kunnen onderzoeken. Maar ook een hele mooie nieuwe beweging kwam er steeds meer op. Veel meer vrouwen zochten naar verdiepende informatie over hun lichaam en hun bevalling en over hun verantwoordelijkheid hierin. In Nederland hebben wij zoveel keus  en mogelijkheden maar toch houden veel mensen zich te vast aan protocollen en boekjes zonder dat ze echt begrijpen wat het eigenlijk inhoud. Zonder twijfel deed ik eindelijk de HypnoBirthing® docentenopleiding in België en werd ik zelf ook docent. Nu hoop ik veel mensen te inspireren en op weg te helpen naar een mooie geboorte ervaring.

 

Laura lammerts van bueren