Tarieven en vragen

HypnoBirthing

De HypnoBirthing® cursus  is een  mooie investering die je zeker voor de toekomst in verschillende situaties nog kan gebruiken.

De cursus kost 350 euro. Dit bedrag is voor 2 personen, dus de moeder samen met haar geboortepartner.

In het cursusbedrag zitten alle benodigde tijd en materialen zoals :

 • 5 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 2 a 2,5 uur (privé cursus is meestal klaar in 4 lessen) 
 • Het originele HypnoBirthing® boek The Mongan Method van Marie F. Mongan (Engelstalig)
 • De originele HypnoBirthing® mp3 “Rainbow Relaxation” 
 • Een Nederlandse cursus informatie map 
 • App contact voor extra persoonlijke vragen en info buiten de lessen om, tot 2 maanden na de bevalling 
 • Hulp bij het grafisch vormgeven van je geboorteplan 

Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor koffie en thee en versnaperingen. 

De cursus is op dit moment een groep cursus met max 5 koppels, maar wil je de cursus liever samen met een zwangere vriendin of familielid volgen, neem dan even contact op. Dan kan er een groepscursus gemaakt worden voor diezelfde prijs.

 

Een of tweedaagse cursus Natuurlijk Geboren

De een of tweedaagse groepscursus kost 189 euro. Dit bedrag is voor 2 personen, dus de moeder samen met haar geboortepartner.

Deze prijs is inclusief;

 • bevallingscursus voor jou en geboortepartner
 • app contact voor vragen en hulp tot 1 maand na bevalling
 • koffie/thee, snacks en fruit
 • een werkboek
 • een mooi boek over bevallen 
 • Hulp bij grafisch vormgeven van je geboorteplan 

 

November deal : krijg 80 euro korting op de HypnoBirthing privé cursus als je in november start. Meld je snel aan. 

Privecursus 

Misschien wil je meer tijd voor jouw persoonlijke situatie en vragen. Of vindt je het prettiger om gewoon alleen met je partner te zijn. het kan ook zijn dat je de cursus in het Engels wilt volgen of liever op een andere dag of tijd. Bijvoorbeeld de ene keer op dinsdag en de andere week op donderdag of een week ertussen uit? Dan kan je kiezen voor een privé cursus. Tijdens de corona periode zijn er veel mensen geweest die achteraf de privé cursus heel prettiger ervaren omdat er meer persoonlijke aandacht is.  

Privecursus HypnoBirthing: 480 euro

Privecursus Eendaagse cursus Natuurlijk geboren: 285

De privecursus wordt op een locatie in zutphen of bij mij thuis gegeven. indien wonend in zutphen/warnsveld/eefde, ook mogelijk aan huis.

 

Veelgestelde vragen

Ik heb geen geboortepartner/ ik wil alleen de cursus volgen, kan dat?

Iedereen is welkom. Hou er rekening mee dat er in de lessen wel een geboortepartner aan bod komt. Een geboortepartner kan de partner zijn maar ook een vriendin, moeder of doula.

wanneer kan ik het beste beginnen met een cursus?

Je kunt in het begin van je zwangerschap al meteen beginnen met de cursus als je dat graag wilt. Je voelt zelf het beste aan wanneer je hier klaar voor bent. Tussen de 16 en 20 weken zwangerschap is een mooie tijd te beginnen omdat je dan al echt het leven in je kunt voelen. Je hebt dan nog ruim de tijd om te oefenen. Maar als je later pas het besluit hebt genomen om toch een cursus te willen volgen kan dat ook gerust. Het is prettig om voor de 37 weken de cursus te hebben afgerond zodat je genoeg tijd hebt om te oefenen.

Als je er pas heel laat achtergekomen bent dat je graag toch de  cursus had willen volgen, dan kun je gebruik maken van een privé spoed cursus.

Kan ik in meer termijnen betalen?

Jazeker, geen probleem. Neem contact op voor meer informatie.

Kan ik de cursus ook gebruiken als mijn bevalling medisch wordt?

Jazeker, in beide cursussen leer je veel tools die jou kunnen helpen in elke situatie een fijne ervaring te krijgen. Het helpt je ook om jezelf goed voor te bereiden en te voorzien van informatie zodat je voldoende kennis hebt en controle in bijna elke situatie. Dit is dus alsnog zeker te gebruiken bij bijvoorbeeld een eventuele inleiding of een keizersnede als er besloten wordt dat de bevalling niet op een natuurlijke manier voortgezet kan worden. Bekijk hier een voorbeeld van een vrouw die haar kennis vanuit de HypnoBirthing cursus bij een keizersnede heeft gebruikt.

 

 

 

Wordt het vergoed door de verzekering?

Afhankelijk van je zorgverzekering is het soms mogelijk om een deel van het bedrag terug te krijgen. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.