Tarieven

De HypnoBirthing® cursus  is een  mooie investering die je zeker voor de toekomst in verschillende situaties nog kan gebruiken.

De cursus kost 350 euro. Dit bedrag is voor 2 personen, dus de moeder samen met haar geboortepartner.

In het cursusbedrag zitten alle benodigde tijd en materialen zoals :

  • 5 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 2 a 2,5 uur (privé cursus is meestal klaar in 4 lessen) 
  • Het originele HypnoBirthing® boek The Mongan Method van Marie F. Mongan (Engelstalig)
  • De originele HypnoBirthing® mp3 “Rainbow Relaxation” 
  • Een Nederlandse cursus informatie map 

Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor koffie en thee en versnaperingen. 

De cursus is op dit moment een groep cursus met max 2 a 3 koppels, maar wil je de cursus liever samen met een zwangere vriendin of familielid volgen, neem dan even contact op. Dan kan er een groepscursus gemaakt worden voor diezelfde prijs. 

 Actie : privecursus in de maand november en december nu ook voor de prijs van 350 euro! 

Privecursus 

Misschien wil je meer tijd voor jouw persoonlijke situatie en vragen. Of vindt je het prettiger om gewoon alleen met je partner te zijn. Het kan zijn dat je liever op een andere dag of tijd de cursus wilt volgen en flexibel zijn in de lesdagen. Bijvoorbeeld de ene keer op dinsdag en de andere week op donderdag of een week ertussen uit? Dan kan je kiezen voor een privé cursus. Tijdens de corona periode zijn er veel mensen geweest die achteraf de privé cursus toch prettiger ervaren omdat er meer persoonlijke aandacht is. 

De privecursus wordt bij mij in mijn praktijkkamer gegeven in Zutphen centrum. 

Prijs privecursus €480

Betalen in termijnen is mogelijk 

 

Spoedcursus

Ben je er pas heel laat achtergekomen dat je graag de HypnoBirthing cursus wil doen en heb je eigenlijk niet veel tijd meer? Bijvoorbeeld als je al 35 weken zwanger bent. Dan kan je er ook voor kiezen de spoedcursus te volgen. We plannen dan 4 lessen dicht bij elkaar, bijvoorbeeld in dezelfde week of verdeeld over 2 weken. De spoedcursus kost 550 euro.

 

Is het echt niet mogelijk de cursus te volgen vanwege je budget, neem dan contact met mij op. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld in 2 termijnen te betalen.

 

Vergoeding

Afhankelijk van je zorgverzekering is het soms mogelijk om een deel van het bedrag terug te krijgen. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

 

Veelgestelde vragen

 

Moet je alle lessen met je geboortepartner volgen?

 

Ja, de HypnoBirthing® cursus is speciaal bedoeld voor jou en je geboortepartner. Dit is juist wat de cursus zo uniek maakt. Een geboortepartner kan je partner zijn of iemand anders die aanwezig zal zijn tijdens je bevalling. Een geboortepartner is een persoon waar je je fijn en vertrouwd bij voelt en die aanwezig zal zijn tijdens de bevalling. Dit is meestal de partner van de moeder maar dit kan ook je moeder of een vriendin zijn. Vergis je niet hoe belangrijk het is om de volledige support van de partner of een geboortepartner te krijgen. Het is daarin belangrijk dat de geboortepartner niet voor verassingen komt te staan zodat hij of zij volledig de moeder kan steunen met de juiste kennis. Zo is het fijn dat jullie beide de geboorte voorkeuren weten, het geboorteplan maken en oefeningen doen. Het is ook handig om te weten wat er wel en niet gezegd moet worden en hoe je de moeder kan steunen en helpen diep te ontspannen, maar ook praktische zaken komen aan bod.

 

Ik heb geen geboortepartner/ ik wil alleen de HypnoBirthing cursus volgen, kan dat?

Iedereen is welkom. Natuurlijk mag je er voor kiezen de cursus alleen te doen. Hou er wel rekening mee dat er wat onderwerpen bij zitten waar de geboortepartner in voor komt. 

 

In welk termijn kan ik beginnen met de cursus?

 

Je kunt in het begin van je zwangerschap al meteen beginnen met de HypnoBirthing® cursus als je dat graag wilt. Je voelt zelf het beste aan wanneer je hier klaar voor bent. Tussen de 16 en 20 weken zwangerschap is een mooie tijd te beginnen omdat je dan al echt het leven in je kunt voelen. Je hebt dan nog ruim de tijd om te oefenen. Maar als je later pas het besluit hebt genomen om toch een cursus te willen volgen kan dat ook gerust. Het is prettig om voor de 37 weken de cursus te hebben afgerond zodat je genoeg tijd hebt om te oefenen.

Als je er pas heel laat achtergekomen bent dat je graag toch de HypnoBirthing cursus had willen volgen, dan kun je gebruik maken van een privé spoed cursus, die ik dan, in overleg, in bijvoorbeeld verdeeld over een paar dagen aan je kan geven i.p.v  5 weken.

 

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt in Zutphen gegeven, bij mij thuis  in mijn praktijkkamer of op een andere locatie.  

 

Mijn partner wilt niet mee naar de cursus, kan ik deze ook alleen volgen?

De cursus is speciaal bedoeld voor jou en je geboortepartner. De voorbereiding op de geboorte is de eerste stap richting de verantwoordelijkheid die jullie dragen voor jullie kind en voor elkaar. Jullie kindje bestaat al, jullie zijn al ouders!  Besef dat samenwerking tijdens de bevalling, maar ook in het ouderschap heel belangrijk is. Jullie dragen samen die verantwoording. Ik adviseer de partner toch mee te nemen in de eerste les.

 

Kun je HypnoBirthing® ook gebruiken als je bevalling medisch wordt?

Jazeker, in de cursus leer je veel tools die jou kunnen helpen in elke situatie een fijne ervaring te krijgen. Het helpt je ook om jezelf goed voor te bereiden en te voorzien van informatie zodat je voldoende kennis hebt en controle in bijna elke situatie. Dit is dus alsnog zeker te gebruiken bij bijvoorbeeld een eventuele inleiding of een keizersnede als er besloten wordt dat de bevalling niet op een natuurlijke manier voortgezet kan worden. Bekijk hier een voorbeeld van een vrouw die haar kennis vanuit de HypnoBirthing cursus bij een keizersnede heeft gebruikt.